Liikennöinti

Museoliikenne edellyttää erityisosaamista, jatkuvaa alan seuraamista ja ammatillisen pätevyyden opiskelua. Höyryraide Oy:n museoliikenteen ja höyryjunatoiminnan tärkein ohje onkin turvallisuuden takaaminen. Tämä koskee höyryveturin huoltoa ja painelaitteen käyttöön liittyvien tehtävien suorittamista sekä junaturvallisuutta liikennöintitehtävien aikana. Turvallisuustehtävissä huomioidaan henkilökunnan, asiakkaiden ja ympäristön turvallisuus.

0030

Höyryraide on harjoittanut museoliikennettä vuodesta 1999 alkaen.

Liikenteen turvallisuusvirasto on myöntänyt Höyryraide Oy:lle museoliikenteen harjoittamiseksi turvallisuustodistuksen ajalle 2.6.2017-1.6.2022. Tämä mahdollistaa museoliikennöinnin kaikkialla Suomen rataverkolla. Höyryraiteen museoliikenettä hoidetaan yhteistyössä mm. Liikenneviraston, Liikenteen turvallisuusviraston (Trafi), Suomen Museorautatieliiton (MRL) ja VR Oy:n kanssa noudattaen annettuja turvallisuusohjeistuksia ja määräyksiä.

Pohjois-Karjala

Nurmes-Lieksa ajo 25.9.2013 005Joensuun ja Nurmeksen välinen rataosa avattiin liikenteelle vuonna 1911 Nurmeksen ratapiha, asema, asuinrakennukset ja veturitalli sijaitsevat luonnonkauniilla paikalla Pielisen rannalla. Kultturiperintöä edustavat rakennukset ja alue ovat kaavalla suojeltuja.

Höyryraide Oy:n toiminta siirtyy kesän 2014 aikana kokonaan Pohjois-Karjalan Nurmekseen. Nurmeksessa on Höyryraide Oy:llä käytössään omat veturitallit, jonne koko veturikalusto on sijoitettu. Nurmeksen talleissa on myös riittävät tilat kaluston huolto ja korjaustoimintaa varten sekä mahdollisuus pitää myös näyttelytoimintaa.

Tilausliikenne             Loco04

Höyryjunamme ovat valmiina viemään teidät mukanaan matkalle menneen ajan maailmaan. Aikataulun mukaisesta vuorosta voitte varata yksittäisen paikan, jopa vaunuosaston suuremmalle seurueelle tai oman aikataulunne ja reittinne mukaisesti koko junan käyttöönne.

Viihtyisää junamatkaa varten voitte varata tarjoilua, musiikkia tai muita ohjelmapalveluita sekä matkaohjelmaanne yhdistää mm. käyntikohteita, ateria-, kokous-, ja majoituspalveluita.

Muu liikenne

inline-liikennointi03

Höyryraide Oy:n mennyttä aikaa
henkivä junakalusto ja esimerkiksi
Nurmeksen alue antaa erinomaisen
mahdollisuuden myös elokuvan tekijöille.
Rataosuus ilman ajolankoja ja raidesepeliä on oikea museorautatie, jossa voi kuvata myös pitkähköjä linjaosuuksia. Höyryraide Oy:n kalustoa on kuvattu mm. seuraaviin
Elokuviin ja TV-sarjoihin: Hylätyt talot,
Autiot pihat, Hiljaisuus, Venny, Teuvo Tukeva ja Ajoneuvos.